taxe

JASILL dispune de o echipa de consultanti cu o experienta impresionanta in materie de consultanta fiscala. Consultantii nostri sunt membri ai celor mai importante organizatii profesionale nationale si internationale dintre care enumeram CECCAR, CCF, ACCA . Compania noastra va propune furnizarea de servicii de asistenta si consultanta fiscala in urmatoarele domenii fiscale si financiare:

[icon name=icon-caret-right]Impozite directe (impozit pe profit, impozit pe venit si impozit pe veniturile nerezidentilor);
[icon name=icon-caret-right]Impozite indirecte (TVA si accize);
[icon name=icon-caret-right]Impozite si taxe locale;
[icon name=icon-caret-right]Impozite si taxe salariale, inclusiv impozitul pe venit si contributiile la asigurarile sociale;
[icon name=icon-caret-right]Taxe si contributii la fondul de mediu;
[icon name=icon-caret-right]Alte aspecte fiscale (inclusiv reglementari valutare);
[icon name=icon-caret-right]Mapping de TVA;
[icon name=icon-caret-right]Restructurari fiscale;
[icon name=icon-caret-right]Consultanta contabila;

Echipa de consultanta fiscala dispune de know-how specializat realizand proiecte de consultanta fiscala de o complexitate ridicata, concurand cu succes cu marile firme internationale de consultanta si audit.

Planificare si optimizare fiscala

Una dintre preocuparile de baza ale managementului – pe langa cresterea cifrei de afaceri – este evitarea legala a platii impozitelor proces numit si optimizare fiscala. Putem discuta indelung a cui este vina: daca este a guvernului care-si asuma rolul de organ legislativ si schimba codul fiscal neasigurand o predictibilitate fiscala, daca este a contabililor care doar depun situatii si fac inregistrari contabile, fara sa ofere si consultanta fiscala, daca este a firmelor care se asteapta sa plateasca o firma de contabilitate cu 100 de euro si sa primeasca mai mult decat o simpla evidenta contabila, daca este a managementului care nu cunoaste legile. Cel mai probabil, fiecare are partea lui de vina.

Optimizarea fiscala se defineste ca tehnica prin care contribuabilul procedeaza la o alegere intre diferite solutii oferite de legislatia fiscala in sensul cel mai favorabil intereselor proprii. Este vorba despre un fapt permis, situat in afara ilicitului penal sau contraventional, chiar daca tinde spre limita legalitatii. Evaziunea fiscala este sustragerea prin orice mijloace de la impunerea sau de la plata impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetelor fondurilor speciale de catre persoanele fizice si persoanele juridice romane sau straine, denumite in cuprinsul legii contribuabili. Diferenta dintre cele doua notiuni este foarte clara: daca evaziunea fiscala este un fenomen ilegal (sustragerea prin orice mijloace), optimizarea este opusul: folosirea de metode legalepentru a plati cat mai putine taxe si impozite (“este vorba despre un fapt permis, situat in afara ilicitului penal sau contraventional”).